ROZP: Peticija protiv poskupljenja je uspjela

KARLOVAC – Online peticija „Ne želimo gradonačelnika poreznika!”, koja je pokrenuta zbog najava o podizanju prireza i cijena komunalne naknade, vrtića i produženog boravka u školama, u samo 24 sati polučila je potpuni uspjeh, javljaju iz Regionalne organizacije zaštite potrošača ROZP.

– Peticiju je potpisao predviđeni broj potrošača. Gradonačelnik Grada Karlovca je čuo glas potrošača, te je primio predstavnike udruga za zaštitu potrošača kako bi se vidjelo u čemu je problem. U žučnoj, ali konstruktivnoj raspravi, gradonačelnik je prihvatio periodične susrete s udrugama, naložio je sjednicu Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga po spornim temama koje su inicirale peticiju. Obje strane su se obvezale na transparentniju suradnju u korist karlovačkih potrošača – stoji u priopćenju ROZP-a.

Upravni odbor Organizacije „ROZP” donio je zaključak da je cilj raspisivanja online peticije ostvaren u potpunosti, te da nema potrebe da ona i dalje bude dostupna javnosti.

– Zahvaljujemo svima na suradnji, a posebno potpisnicima peticije, jer ovaj puta se glas potrošača čuo, a vjerujemo da će se i poštivati – zaključuju u ROZP-u.

Kako će se peticija odraziti na najavljena poskupljenja, tek će se vidjeti.