cacib1

Stiglo pogoršanje vremena – pljuskovi, grmljavina, temperature se spustile za 10 stupnjeva

KARLOVAC – Najavljeno pogoršanje vremena u obliku pljuskova s grmljavinom i jakim vjetrom stiglo je na karlovačko područje oko 4 sata ujutro. U svega pet sati tako je palo čak 52,1 litara kiše po četvornom metru.

Uobičajeno, opet je zatvorena D1 na Ilovcu zbog vode u povožnjaku, a vatrogasci i dalje ispumpavaju vodu. Drugi kritični podvožnjak, onaj koji spaja Rakovac i Grabrik je prohodan.

Promjena se osjeća u na vrijednostima temperature. Nakon jučerašnjih maksimalnih 21 stupnja, temperatura zraka u Karlovcu je trenutačno na 6 stupnjeva Celzijevih. Poslijepodne će doseći 15 stupnjeva.

U Gorskom kotaru pada snijeg, slab u Lici. Zimski uvjeti su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Karlovca kao i na državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC 3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. U Lici zasada nisu uvedeni zimski uvjeti, javlja Hrvatski autoklub.