S poplavama se borbe vode diljem županije – u Dugoj Resi i Vojniću od jutros ekipe na terenu

DUGA RESA / VOJNIĆ – U Dugoj Resi slična slika kao i u ostatku županije, s tim da se na tom području borbe vode i s nekoliko klizišta koju je velika količina padala aktivirala. Vatrogasci se tijekom cijelog dana bore s ispumpavanjem vode iz objekata, kao i izgradnjom zečjih nasipa.

Iako se naravno svi nadaju padu vodostaja i povlačenju rijeka u svoja korita, sve snage su spremne za dalje akcije. U prijepodnevnim satima vatrogascima su na terenu pomagali djelatnici tamošnjeg Komunalnog i Čistoće koji su punili i odvozili vreće, pripadnici Gorske službe spašavanja također su pomagali u akcijama.

Slična situacija i na području općine Vojnić. U Okiću se ispumpavaju kuće u koje je ušla nabujala Radonja, a ni u ostalim dijelovima općine nije puno bolje. Tamošnji vatrogasni zapovjednik Petar Šokčić kaže kako je situacija pod kontrolom, a dio vatrogasaca i opreme upućen je u ispomoć na Logorište, dok karlovački vatrogasci pomažu pri ispumpavanju objekata na području Vojnića. Zatvorene prometnice uvele su i paniku među ljude, dok su jedni pokušavali automobilima proći kroz vodu, drugi su tražili alternativne pravce, u svakom slučaju oprezno, jer voda je i dalje na brojnim prometnicama.