Petorka zaustavljena u krađama – u 20 kaznenih djela šteta gotovo 200 tisuća kuna

KARLOVAC – Ukupno 20 kaznenih djela u kojima je nastala šteta veća od 190 tisuća kuna razriješila je PU karlovačka, a da stvar bude gora, u svima je sudjelovao među ostalima i jedan 18-godišnjak.

Njega se sumnjiči da je samostalno počinio devet kaznenih djela od kojih je šest teških krađa te po jedno kazneno djelo krađe, oštećenje tuđe stvari i teška krađa u pokušaju, a u kojima je iz raznih objekata ukrao alkoholna pića, novac, cigarete, duhan, akumulatore i bakrene oluke te oštetio osobni automobil.

Ujedno ga se sumnjiči da je zajedno sa četvoricom sudionika starih 26, 20, 18 i 16 godina počinio 11 teških krađa. Petorka je provaljivala u kioske, trgovine i obiteljsku kuću iz kojih su ukrali cigarete, duhan, alkoholna pića, mobitele, sportsku odjeću, motorne kosilice i drugo.

Sva ova kaznena djela dogodila su se u razdoblju od 18. ožujka do 8. listopada ove godine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 18-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku i doveden na općinsko državno odvjetništvo, a protiv svih osumnjičenika proslijeđeno je posebno izvješće.