cacib2

Svjetski dan štednje; mališani učili o upravljanju financijama

KARLOVAC – Svjetski dan štednje prilika je da najmlađi počnu učiti o financijama i započnu sa štednjom. Zato se i naša najveća gradska banka odlučila dan provesti s najmlađim Karlovčanima i uvesti ih u svijet financija.

Svjetski dan štednje slavi se 31. listopada, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv rasipništva. Upravo s tom mišlju vodi se i Karlovačka banka, koja razmišljanje o štednji želi prenijeti na najmlađe Karlovčane.

Upravo zato KaBa planira ponovo pokrenuti popularnu Dječju štedionicu Laticu, koja je mnogim Karlovčanima ostala u lijepom sjećanju, te ih naučila kako upravljati novcem. Kako bi mališani počeli štedjeti i učiti o upravljanju svojim financijama s gostovanja u banci otišli su džepova punih slatkiša, ali i kasicama koje će već danas početi puniti novčićima.