Što knjige ne vole? Radovi učenika korisnika bibliobusne službe daju odgovor

KARLOVAC – Knjige ne vole kad ih trgate, zalijevate, spremite na mračno mjesto i ne koristite. Neki su to od zaključaka do kojih su došli korisnici bibliobusnih usluga Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića na natječaju Naš bibiliobus koji je ove godine imao temu Što knjige ne vole.

Četvrtu godinu za redom održan je natječaj Naš bibliobus na koji je ove godine prijavljeno 49 radova, što samostalnih, što skupnih. Ove godine natječaj je održan u sklopu Mjeseca knjige, a budući da je ovogodišnja tema manifestacije Ljubav, tako je i natječaj imao prigodnu temu te su djeca napisala i nacrtala što knjige ne vole.

Ove godine podjednako su bili zastupljeni i literarni i likovni radovi, a radi se o djeci osnovnoškolske dobi koja koriste usluge bibliobusa. Najviše pažnje privukao je rad učenika Područne škole Velika Jelsa koji su napravili pravu malu instalaciju koja prikazuje knjigu koju u mračnom kutu grickaju miševi.

Ostali radovi prikazuju knjige koje su prljave, zakapane, listaju se prljavim rukama, a rad učenika PŠ Velika Jelsa nametnuo se kao najorginalniji. Nagrađena su još sva rada, jedan literarni i jedan likovni. Florijan iz Draganića napisao je rad na lokalnom govoru, dok je Đorđe iz Krnjaka napravio strip o tome što knjige ne vole.

Ntaječaj veseli i knjižničare i one kojima je namjenjen, stoga ne sumnjamo da će i sljedeće godine nastati originalni radovi, a do tada pazite kako se ponašate prema knjigama.