Bliži se Martinje – pojačan nadzor sudionika u prometu od 7. do 12. studenog

KARLOVAC – Policijska uprava karlovačka od 7. do 12. studenog provodit će pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s obzirom na nadolazeću proslavu Martinja i veći broj vozača koji će sjesti za volan, a da su prethodno popili “čašicu više”.

Na spomenuto ukazuju i statistički pokazatelji prethodnih godina. Naime, u te dane prošle godine zatečen je 31 vozač da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, a 2012. godine 42 vozača. Također, tih dana dogodilo se pet prometnih nesreća – dvije s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom u kojima, doduše, sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola, a 2012. godine dogodilo se šest prometnih nesreća – dvije s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom u kojima je jedan vozač bio pod utjecajem alkohola.

– Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu, posebice vozačima, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića. Neka koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski prijevoz ili taxi prijevoz, savjetuju iz policije.