Projekt “Svi za jednog, jedan za sve” ušao u posljednju fazu

KARLOVAC – Još jedan zanimljiv projekt koji se financira iz europskih fondova ulazi u svoju posljednju fazu. Radi se o projektu „Svi za jednoga, jedan za sve” koji provodi Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u suradnji s partnerima, Gradom Karlovcem i šest osnovnih škola; Dubovac, Draganići, Švarča, Grabrik, Dragojla Jarnević i Turanj.

Projekt vrijedan gotovo 250 tisuća eura sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja. Cilj projekta je unaprijediti integraciju učenika s teškoćama u redovni sustav obrazovanja pružanjem izravne pomoći učenicima, njihovim roditeljima, nastavnom i nenastavnom osoblju kroz razne radionice, edukacije, nabavom stručne literature i opremanjem sedam obrazovnih institucija specijaliziranom opremom.

Najveća aktivnost provedena je u svibnju kad je organizirana radionica za roditelje i djecu, na kojoj je bilo oko 400 sudionika. Održana je edukacija roditelja s ciljem predstavljanja novih metoda rada s učenicima s teškoćama, predstavljanje specijalizirane opreme i načina uporabe. Djeci je omogućeno da uče i igraju se didaktičkim igračkama, koriste specijaliziranu opremu, upoznaju vršnjake i sudjeluju na radionicama zabavnog i stvaralačkog karaktera.

U sklopu projekta su provedeni i manji građevinski radovi u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji kako bi se poboljšala prostorna pristupačnost. Prilagođen je ulaz u školu, u školski toalet, te rekonstruirana školska praonica.