cacib1

Stanovnici Kasara žele zabranu prometa svojom ulicom

DUGA RESA – Želimo da se zabrani promet kroz našu ulicu, poručuju stanovnici naselja Kasar u Dogoj Resi. U toj svojoj želji su odlučni i složni, peticiju je potpisalo cijelo naselje.

– Vozači jure ulicom, ne poštuju ograničenje brzine. Ni ležeći policajci im ne smetaju da nagaze po gasu. Kad gore na glavnoj cesti ne radi semafor, kroz Kasar voze i autobusi i kamioni. Ovdje svakodnevno prolaze djeca i za njih je to opasno, zato tražimo zabranu prometa. Smetaju nam i vozači koji ovdje po cijeli dan ostavljaju parkirane aute, odu na posao ujutro i auto im cijeli dan tu stoji dok se ne vrate, a stanari koji žive u Kasaru nemaju gdje parkirati – kaže Milan Vukičević, organizator peticije.

Gradonačelnik Ivan Baršić potvrdio je da su u gradsku upravu stigli potpisi kojima se traži zabrana prometa u ulici Kasar. Smeta mu što prije toga nitko od stanovnika nije došao ukazati na problem, iako su kaže, njegovi pročelnici otvoreni za razgovor s građanima i voljni saslušati probleme. Iako je prikupljeno oko 180 potpisa što znači da su peticiju potpisali gotovo svi stanari, gradonačelnik smatra da nema razloga za promjenu sadašnjeg stanja.

–  Prije desetak godina ulica je bila dvosmjerna, tada je napravljena studija prometne povezanosti u Dugoj Resi i na bazi toga u Kasaru su postavljeni ležeći policajci, a brzina je ograničena na 30. Do sada nikad nije bilo problema. Bilo bi suludo zabraniti promet, kako bi roditelji dovezli djecu u vrtić? Mislim da nema potrebe za bilo kakvim promjenama – kaže gradonačelnik  Ivan Baršić.

Čini se da su peticije u Dugoj Resi postale moda, zaključuje gradonačelnik, no hoće li stanovnici Kasara uspjeti na ovaj način riješiti svoj problem, čini se slabo izvjesnim.