Stanišić na čelu Hrvatske konzervativne stranke, Mandić novi predsjednik Gradskog vijeća

KARLOVAC – Na političkom nebu Hrvatske pojavila se još jedna nova politička stranka. Radi se o Hrvatskoj konzervativnoj stranci koju je oko 350 osnivača osnovalo prošli tjedan, a predsjednik stranke je bivši član HSP AS-a i predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća u ostavci Mihovil Stanišić.

Kako doznajemo iz razgovora sa Stanišićem, stranka će u registar biti upisana do kraja godine, a za sada ima formirana sva potrebna tijela. Gotovo 90% sadašnjih osnivača čine bivši članovi upravo HSP AS-a, no u rad su se uključili i oni ljudi koji do sada nisu bili politički aktivni, a želja im je privući i što više mladih ljudi.

U pojedinim medijima pojavila se i informacija kako će donedavna šefica HSP AS-a Ruža Tomašić biti predsjednica stranke, no Stanišić kaže kako za sada nije uključena u rad, već se posvetila svom mandatu u Europskom parlamentu. Nakon što stranka bude upisana u registar, odnosno početkom iduće godine, Stanišić kaže kako će pozvati Ružu Tomašić da im se pridruži te preuzme kormilo stranke.

Dodajmo ovome i kako će Gradsko vijeće voditi šef karlovačkog HDZ-a i ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić nakon što je o tome raspravljao Odbor za izbor i imenovanje. Mandića tako čeka prva sjednica koja je zakazana za 2. prosinca, a ima čak 52 točke.

Među najzanimljivijima sigurno će biti ona o proračunu grada za iduću godinu, ali i izvješće Hrvatskog radio Karlovca nakon pripajanja Karlovačkog tjednika. Na idućoj sjednici bit će još promjena u sastavu vijeća iz kojeg odlazi saborska zastupnica Nada Murganić (HDZ), dok na njeno mjesto dolazi Mirjana Pogačić.