Još jedan uspješan projekt u kojem je sudjelovao Korak – nekoliko žena pronašlo posao u turizmu

KARLOVAC – Projekt “Vještine za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu” uspješno je završen, a nekoliko dugotrajno nezaposlenih žena iz Karlovačke županije pronašlo je posao. Radi se o projektu koji je posljednjih mjeseci provodio British Council, a jedan od partnera bila je ženska grupa Korak.

Cilj projekta bio je potaknuti pozitivne društvene promjene u hrvatskom društvu i povećati zapošljivost kod dugotrajno nezaposlenih žena. U projektu su sudjelovale 42 žene iz Karlovca, Siska i Kutine. Ovaj projekt sufinancirala je Europska unija, a provodio se u partnerstvu s Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela, Bluesun Hotelima i Ženskom grupom “Korak” iz Karlovca, te u suradnji s Ministarstvom turizma i regionalnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Karlovca, Kutine i Siska.

Radi se o dugotrajno nezaposlenim ženama koje su se na ovaj način prekvalificirale i stekle vještine u obavljanju određenih djelatnosti u ugostiteljstvu i turizmu, a pružila im se i prilika da nauče strane jezike, kaže voditeljica Ženske grupe Korak Mirjana Duduković.

Kao rezultat projekta nastala je brošura “Priručnik za brzi početak – Društveno odgovorno poslovanje i društveno poduzetnički pothvati u turizmu”, a iz Koraka poručuju da će sa sličnim projektima nastaviti i ubuduće.

Priručnik pod nazivom Brzi početak možete pronaći i na internet stranici British Councila, a on predstavlja društveno odgovorno poslovanje i društvenopoduzetničku praksu u turizmu kao alate održivog rasta.