cacib2

Stižu blagdani, i vi pomozite: u studenom 185 obitelji zatražilo pomoć Socijalne samoposluge

KARLOVAC – U karlovačku Socijalnu samoposlugu danas je stigla vrijedna donacija Zagrebačke nadbiskupije i Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Riječ je o stotinjak sanduka mandarina što je u ovo predblagdansko vrijeme itekako potrebno, a upravo kako bi blagdanski stol onih koji nemaju puno ipak bio pun iz Crvenog križa Karlovac pozivaju građane da i oni doniraju namirnice.

– Građani mogu donijeti što god žele od prehrane do higijene. Zamislite ono što vam mjesečno treba u vašem domu i sve će biti janso, ovdje ništa nije na odmet, kaže Branka Hastor, ravnateljica Crvenog križa Karlovac.

Inače, prošli mjesec pomoć iz Socijalne samoposluge ztražilo je 185 obitelji, a broj onih koji su u potrebi raste. – Trenutno se broj sveo na 185 obitelji, a još 15 – ak novih je došlo po pomoć. To je veliki broj za ovakav vid pomoći gdje zavisimo od čistih donacija. Zahvalna sam kad nam se u akcije uključe škole, vrtići i radne organizacije jer se tada naše police osjetno popune. Naravno, na taj način omogućavamo većem broju korisnika da imaju nešto na svom stolu, rekla je Branka Hastor.

Pomoć iz Socijalne samoposluge koja radi već godinu dana može se isključivo dobiti uz potvrdu Grada Karlovca. – Zahvalila bi se svima koji pomažu, ujedno bi zamolila ljude, udruge i tvrtke da pomognu te da na taj način pokažemo onima koji su u potrebi da nisu sami, zaključuje B. Hastor.

Pored punih polica Socijalne samoposluge u Crvenom križu još priželjkuju donatore peći na drva budući da im se javljaju ljudi i s takvim potrebama.