cacib2

O uključenosti osoba s invaliditetom i njihovih predstavničkih organizacija na 7. Konferenciji

KARLOVAC – Uključenost osoba s invaliditetom i njihovih predstavničkih organizacija – zakonodavni okviri, modeli i perspektive, tema je sedme po redu Konferencije pružatelja usluga osobama s invaliditetom. Cilj konferencije je upozoriti na probleme u praksi te pokušati pronaći najbolja rješenja, a to se može postići samo zajedničkim radom svih uključenih – od institucija preko udruga do samih osoba s invaliditetom.

Konferenciju ove godine zajednički organiziraju Savez udruga osoba s invaliditetom, Karlovačka županija i Koordinacija za ljudska prava. Konferencija će biti održana u utorak, a prethodi joj nekoliko sportskih susreta i otvorenje posudionice medicinskih pomagala, dok će u petak 5. prosinca za najmlađe biti održana i prigodna predstava.

Od utorka će tako posudionica koja će biti smještena na Baniji svečano otvoriti vrata, za početak će raditi utorkom od 15 do 19 i petkom od 9 do 13 sati, a kasnije će se vidjeti potrebe korisnika.

Da je za osobe s invaliditetom napravljeno puno u posljednjih nekoliko godina kažu svi organizatori ove konferencije i podsjećaju da su zahvaljujući ovakvim skupovima neke stvari i riješene, primjerice dizala u zgradama gradske uprave i županije.

Već sutra na rasporedu je prvi turnir udruga invalida rada, dok će se u ponedjeljak ekipe okušati u pikadu za slijepe osobe te boćanju za osobe s najvećim tjelesnim oštećenjima. U planu su i natjecanja u stolom tenisu i visećoj kuglani.