KABA

Ostavka ili ne – Novaković Matanić traži ostavku direktora Čistoće, Jelić mu daje podršku

KARLOVAC – Mene zanima stav gospodina Jelića kao gradonačelnika i kao glavnu skupštinu tvrtke Čistoća, ako ste već podnašali kaznene prijave i ukazivali na nepravilnosti u istoj toj tvrtki, zašto direktor Damir Jakšić još uvijek nije smijenjen? Postavila je pitanje na nedavno održanom aktualcu karlovačkog Gradskog vijeća potpredsjednica vijeća SDP-ova Marina Novaković Matanić.

– Ne vjerujem da bi bez razloga prijavljivali nekoga, ako nemate dokaze. Vjerujem da ih imate, ali mi sve ovo izgleda kao ”pranje ruku” – u smislu da Vi nemate ništa s time, ali ste ipak nešto poduzeli. Ja smatram da ste ipak trebali smijeniti i direktora, poručila je Novaković Matanić.

Gradonačelnik ne djeli mišljenje Novaković Matanić pa odgovara da po njenom izlaganju u Hrvatskoj nisu potrebni ni zakoni ni sudovi jer prema njenim riječima sumnja automatski znači krivnja.

– U kakvom shizofrenom društvu živimo, ne čudi me Vaš stav, ali moj je potpuno drugačiji. Niti perem ruke od ičega, niti ikoga optužujem, a direktor ima moju podršku. Svi pa tako i ja, ali i vijećnici mogu odlučiti ako postoji sumnja ići u šumu s puškom ili proslijediti tu sumnju nadležnim institucijama. Ja sam učinio ovo drugo. Da li nevini u zatvorima dokazuju svoju nevinost ili ljudima na slobodi treba dokazivati njihovu krivnju, odgovorio je jasno gradonačelnik Damir Jelić.

To nije bilo dovoljno dobro pojašnjenje SDP-ovoj vijećnici pa je oštro poručila kako bi mu ona, da je na mjesu gradonačelnika, dala otkaz.

Gradonačelnik je na to samo dodao kako sumnja u moguće štetne ugovore u Čistoći nije bila njegova, ali je nakon nekoliko razgovora zaključio da je najbolje da institucije odrade svoj posao.