“Večer selskih gucov” u nedjelju od 18 sati u Domu OS RH Zrinski

KARLOVAC – Ovogodišnja 11. “Večer selskih gucov” bit će održana u nedjelju, 14. prosinca, u Domu OS RH Zrinski s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Programom je predviđen nastup 12 izvođača, a ove godine kao gosti nastupaju polaznici seminara folklornog pjevanja okupljeni u Mješoviti pjevački zbor pod vodstvom Joška Ćalete, muški vokalni sastav KUD-a “Paurija” iz Dubravaca koji su ove godine imali zapažen nastup na 13. Smotri muških pjevačkih skupina Hrvatske, dok će članovi Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG-’91. donijeti betlehemsko svjetlo koje će svi posjetitelji moći odnijeti svojim domovima.

Tradicionalno nastupaju stativski, vrhovački, zadobarski, mahićanski i rečički guci, guci Knez Gorice-Vukmanića, KUD-ova “Lipovac” i “Izvor” iz Generalskog Stola, mladi i oni malo stariji drajsani s Vučjaka.

Svi izvođači će na kraju publiku počastiti drmešom uz rozganje. Inače, nakon što su guci i rozganje uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara RH, trenutno se radi na hitnoj zaštiti rozganja kod UNESCO-a.