KABA

Uključite se u predlaganje novih sadržaja na Vunskom polju

KARLOVAC – Vunsko polje uređeno je šezdesetih godina prošlog stoljeća, uz njega su stasale brojne generacije Karlovčana. U poratnim godinama je zapušteno, no uređenjem dječjeg igrališta prije tri godine, ponovo je postao popularno mjesto okupljanja. Košarkaško, nogometno i rukometno igralište neki su od sadržaja postavljenih na Vunskom polju u proteklih nekoliko godina, nakon dugogodišnjeg zanemarivanja ovog dijela grada.

Budući da se radi o vrijednoj lokaciji u središtu grada, uz Koranu, u gradskoj upravi planiraju i u narednim godinama poraditi na uređenju Vunskog polja. U planu je svake godine realizirati po jedan novi sadržaj.

Idejnim projektom predviđena je izgradnja malog amfiteatra koji bi služio za manje priredbe, skate parka, stijene za penjanje, fontana s vodom i drugih sadržaja – kaže gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Budući da se radi o prostoru namijenjenom građanima, iz gradske uprave poručuju da očekuju suradnju Karlovčana i udruga te da su sve ideje dobrodošle. Kako bi se građani mogli uključiti u ovu priču, otvorena je i posebna e-mail adresa: vunsko@karlovac.hr.

Obzirom na tanki gradski proračun, za iduću godinu osigurana su sredstva samo za postavljanje solarnog stabla, dok će ostali planovi za sada ipak ostati samo na papiru.