cacib2

Još jedan uspješan projekt Koraka – dvadeset žena zaposleno, projekt se nastavlja u manjem obimu

KARLOVAC  – Dvadeset korisnica projekta “Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb” čiji je nositelj bila Ženska grupa “Korak” pronašlo je posao. Kroz projekt je prošlo 66 žena i 74 djece koja su bila smještena u Dječjem vrtiću Karlovac dok su njihove majke tražile zaposlenje. Dobra je vijest što će se projekt nastaviti i u budućnosti, zahvaljujući dobroj suradnji partnera.

Petra Kasunić jedna je od sretnih majki koja je pronašla zaposlenje zahvaljujući ovom projektu koji je premašio očekivanja svojih provoditelja. Naime početni cilj je bio da se zaposli 10 posto korisnica, odnosno šest žena, a toliko ih je zaposleno samo nakon prvog kruga projekta. Radilo se većinom o mladim ženama koje su zbog dobi svoje djece bile u nemogućnosti pronaći posao, odnosno nisu imale kome ostaviti svoje mališane na čuvanju.

Projekt će se u suradnji s Gradom Karlovcem, područnim uredom Zavoda za zapošljavanje i vrtićem nastaviti u budućnosti, u manjoj mjeri jer je potpisan trogodišnji ugovor o suradnji. Podsjetimo kako je projekt bio vrijedan nešto više od 232 tisuće eura, a zahvaljujući njemu uređen je i dio prostora vrtića na Gazi.

Gradonačelnik Damir Jelić je podsjetio na podatak da je u Karlovcu zahvaljujući sličnim projektima, kojih je trenutno 30-ak zaposleno između 50 i 70 osoba. Upravo to i jest jedan od razloga zašto će grad Karlovac nastaviti biti partner na ovom projektu, istina ne u tolikom obimu, ali svi uključeni se nadaju da će i sljedeće godine bar nekoliko žena pronaći posao zahvaljujući pomoći koju će dobiti.