Foto dani mladih sljedeće godine u Karlovcu – prijave otvorene prvi put za sudionike iz regije

KARLOVAC – Foto dani mladih 2015. bit će održani u Karlovcu. Novitet petih za redom Foto dana mladih je što će sljedeće godine prvi put moći sudjelovati mladi fotografi iz cijele regije. Osim toga predviđen je bogatiji popratni program s više radionica, predavanja i aktivnosti.

Od 5. do 10. svibnja sljedeće godine Karlovac će biti na meti brojnih fotoaparata. Foto dani mladih svoj će prvi mali jubilej – petu godinu održavanja proslaviti u gradu iz kojeg je sve krenulo, a fotografije Karlovca koje nastanu poslužit će u turističke svrhe.

Osim što će biti nagrađeni najbolji u pojedinoj od tri kategorije: a radi se o prirodnoj i kulturnoj baštini koja je ove godine stavljena u zajednički nazivnik turističke fotografije, zatim su tu kategorije reklamne i umjetničke fotografije, nagradu će dobiti i najbolja fotka općenito. Prijaviti se mogu mladi umjetnici do 21. godine.

U Centru za mlade Grabrik otvorena je i izložba najboljih fotografija s prethodnih Foto dana mladih koju možete razgledati do kraja prosinca. U planu je i niz izložbi diljem Hrvatske uoči svibnja i karlovačkog izdanja ove manifestacije.

Više informacija možete potražiti na: http://fotodanimladih.com.hr/