Groblje za muslimanske vjernike uređuje se na Jamadolu

KARLOVAC – Zahvaljujući dobrom odnosu Medžlisa Islamske zajednice Karlovac i tvrtke Zelenilo, muslimani u Karlovcu dobit će svoje mezarje. Ovaj projekt najavljuje se već neko vrijeme, a grobna mjesta predviđena za muslimanske vjernike bit će na Jamadolu.

Jedan dio polja 16 koje se na Jamadolu uređuje već neko vrijeme bit će rezerviran za ukope muslimanskih vjernika, dio grobnih mjesta već je završen, a drugi bi trebao biti gotov tijekom iduće godine. Radovi su vrijedni oko 480 tisuća kuna, a bit će 40-ak ukopnih jednostrukih mjesta na kojima će biti pokapani muslimani.

Ovo nije prvo groblje za muslimane u Karlovačkoj županiji, prema islamskim pravilima vjernici se pokapaju na području općina Cetingrad i Vojnić, ali je važno da su i u Karlovcu konačno dobili dugo očekivano groblje.

Cijela Karlovačka županija može biti primjer svojim odnosom prema muslimanima i mnogim većim sredinama kaže glavni imam medžlisa Islamske zajednice Karlovac Admir Muhić i dodaje kako je predviđeno uređenje spomen obilježja poginulim braniteljima bošnjacima u sklopu uređenja groblja, kako bi postojalo mjesto na kojem se svi mogu pokloniti žrtvi koju su bošnjaci podnijeli u Domovinskom ratu.