Grad Karlovac dodijelio 20 studentskih i 10 učeničkih stipendija

KARLOVAC – Nešto manje od 260 tisuća kuna izdvojit će u 2015. godini Grad Karlovac za stipendiranje učenika i studenata. Jednogodišnje stipendije osvojili su učenici i studenti koji se školuju za deficitarna, ali i ostala zanimanja, a uz socijalni kriterij, za dobivanje gradske stipendije presudne su bile i dobre ocjene.


Ugovore o stipendiranju potpisalo je danas dvadeset studenata i deset učenika srednjih škola. Studentske i srednjoškolske brige bit će im lakše uz 700, odnosno 400 kuna, koliko će im tijekom sljedeće godine svakoga mjeseca biti isplaćivano iz gradskog proračuna.

 

Učenicima i studentima na osvojenim stipendijama čestitao je gradonačelnik Damir Jelić, koji se prisjetio prvog novca koji je sam zaradio i važnosti koju taj osjećaj daje svakom mladom čovjeku.

Iako se nalazimo u vremenu kada dobre ocjene i završen fakultet nažalost nisu garancija za brzo zaposlenje, gradonačelnik je ovu priliku iskoristio kako bi mladima prenio optimističan podatak. Priznaje da se danas živi teže nego prije početka krize, no naglasio je da je na karlovačkom Zavodu za zapošljavanje 800-ak manje nezaposlenih nego što ih je bilo u godinama prije krize.