Karlovački HSS dao podršku Kolindi Grabar Kitarović

KARLOVAC – Predstavnici Gradske organizacije HSS-a dali su danas službenu podršku predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Njen program poklapa se s HSS-ovim u nekoliko točaka, a iz ove stranke poručuju i kako su sigurni da će ako osvoji mandat učiniti sve u skladu sa svojim ovlastima da bi poboljšala gospodarsku situaciju u zemlji.

Potpredsjednica HSS-a Marina Kolaković podsjetila je kako je hrvatsko selo zapušteno i da cilj mora biti zadržati život u ruralnim područjima, što se može isključivo poticanjem obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, do sada se to nije radilo. I predsjednik i Vlada propustili su učiniti mnogo toga, ali HSS-ovci su se osobito osvrnuli na situaciju u ruralnim dijelovima Hrvatske, jer smatraju da bi mu trebalo dati poseban značaj.

Na Programu ruralnog razvoja koji je temeljni dokument za sve dalje korake nakon nekoliko usuglašavanja stoji 377 primjedbi Europske komisije, a ako on uskoro ne bude donesen, Hrvatske će izgubiti mogućnost povlačenja 330 milijuna eura za ruralni razvoj u sljedećoj godini. Zakon o poljoprivrednom zemljištu također je loš te ova politika neće dovesti do opstanka sela, smatra Kolaković.

Aktualni predsjednik do sada još nije iskoristio svoju mogućnost da unatoč lošoj gospodarskoj situaciji sazove sjednicu Vlade, upozorili su iz HSS-a.

Karlovački HSS-ovci osvrnuli su se i na hrvatske branitelje koji još uvijek prosvjeduju ispred Ministarstva i još jednom istaknuli da se ne radi samo o ukidanju prava, već o diskriminaciji i omalovažavanju Domovinskog rata. Posljednje četiri godine Domovinski se rat kriminalizira i diskriminira, stoga je potrebno donijeti uredbu i ostaviti branitelje na miru, kaže Predrag Pavlačić.