cacib1

Otvoren Božićni sajam u Ozlju – skromno, ali od srca

OZALJ – Nakon Karlovca, Božićni sajam ima i Ozalj. Otvoren je danas na Trgu braće Radića, a posjetitelji radove vrijednih ozaljskih ruku mogu pogledati, ali i kupiti, i sutra od 15 do 19 sati. Organizira ga gradski odbor za turizam sa željom da postane tradicija s obzirom na to da je ovo druga godina kako Ozalj organizira prigodni sajam u ovo blagdansko vrijeme.

Pjesmom i recitacijama otvoren je Božićni sajam u Ozlju, koji je prije svega organiziran da bi mladi imali priliku pokazati što su sve ove godine radili. No osim toga, cilj je i učiniti ovu manifestaciju tradicionalnom i zbog razvoja turizma. Stoga se u gradu nadaju da će i sljedeće godine uspjeti potaknuti veći broj sudionika da se uključe u božićnu priču. Osim izlagača, bitni su i oni koji dođu razgledati ponudu, kaže gradonačelnica Gordana Lipšinić. A dok je karlovački sajam ove godine na otvorenom, Ozljani se još uvijek drže šatora, jer gradonačelnica kaže kako njihovi troškovi ipak nisu toliko veliki.

No, sljedeće godine ako se prijavi veći broj sudionika razmislit će se i o promjeni koncepcije, ali i mjesta na kojem se Sajam događa. Skromno, ali od srca, s puno radosti i idejom da se na Sajmu okupimo u zajedništvu organizirali smo ga ove godine, a tako će biti i sljedeće, zaključuje Lipšinić.