cacib2

Pokloni za socijalno ugrožene obitelji – županija ove godine podijelila 445 paketa pomoći

KARLOVAC – Prosinac je vrijeme darivanja, a prije najvećeg kršćanskog blagdana Božića, čak i oni koji cijelu godinu žive u neimaštini dobiju poklone. Župan Ivan Vučić obišao je obitelj Crnković u Novoj Kršlji koja je zahvaljujući županiji, općini Rakovica, tamošnjoj turističkoj zajednici i Centru za socijalnu skrb uoči Božića dobila ono bez čega su živjeli posljednjih mjeseci – električnu energiju.

Sa suzama radosnicama u očima obitelj Crnković dočekala je posjet župana, iskrenu sreću nisu izazvali samo pokloni s kojima se on pojavio, već i činjenica da su jučer nakon nekoliko mjeseci dobili električnu energiju.

Prije nekih pet godina suprugov djed izbacio nas je iz kuće, pa smo se preselili u ovu malu, a prije par mjeseci isključio nam je struju koja je išla preko njegovog sata, priča Ljiljana Crnković. Ljiljana, njen suprug i troje djece preživljavaju od dječjeg doplatka i porodiljne naknade, a posao ne mogu pronaći već nekoliko godina.

Ove godine županija je pripremila 445 paketa pomoći socijalno ugroženim obiteljima, pojedinačne vrijednosti 180 kuna, ukupna vrijednost je 80 tisuća kuna, a paketi sadrže prehrambene namirnice i higijenske potrepštine, kazao je župan Ivan Vučić.

Na području općine Rakovica još je nekoliko obitelji koje su socijalno ugrožene, svima će im pokušati pomoći koliko je to moguće, no nažalost ni općina nema velikih mogućnosti, kaže načelnik Franjo Franjković.

Uoči posjeta obitelji Crnković župan je sa suradnicima obišao i Centar za bekućnike na Gazi, tamo je dostavljeno 11 paketa pomoći za potrebe 20 korisnika usluga Centra.

U Centar dolaze ljudi iz cijele županije, Ogulin, dvoje iz Slunja i Duge Rese, jedan iz Draganića i jedan izvan županije, kaže Petar Banić. Kad temperatura padne ispod 10 stupnjeva, skolonište se popuni, dodaje Banić i kaže kako su dobili i plastenik i počeli raditi, a ne samo jesti i spavati u skloništu.

beskucnici_zupan