KABA

Županijske stipendije za učenike i studente

KARLOVAC – U vrijeme krize kad roditelji jedva sklapaju kraj s krajem, velika pomoć su i stipendije koje već tradicionalno dodjeljuje Karlovačka županija. Ove godine ugovore o stipendiranju potpisalo je 70 mladih ljudi, od kojih se prema riječima župana Ivana Vučića očekuje da ostanu u Hrvatskoj i pronađu posao u svojim strukama.

Ove godine županija stipendira 30 učenika s mjesečnim iznosom od 400 kuna i 40 studenata, koji će mjesečno dobiti 700 kuna. Ne radi se o velikim sredstvima i svi bi voljeli da se može izdvojiti i više, no i ovaj novac dobro će doći, rekao je župan Ivan Vučić prilikom dodjele ugovora. Iskoristio je priliku i podsjetiti da sve veći broj mladih po završetku školovanja odlazi iz Hrvatske te izrazio nadu da današnji potpisnici ugovora to neće učiniti, odnosno da će po završetku svog školovanja uspjeti pronaći posao u Karlovačkoj županiji i doprinijeti daljem gospodarskom rastu.

U županiju je pristiglo čak 235 zahtjeva za stipendiranje učenika i studenata što pokazuje velik interes učenika i studenata. Stipendije je primilo 15 darovitih studenata, isto toliko njih koji se školuju za deficitarna zanimanja i 10 studenata koji dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja. Također stipendije su dodjeljene za 10 darovitih učenika, 13 učenika koji dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja i sedmero učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja.