Obitelj Galetić uselila u novu kuću, zahvaljuju svim donatorima

GENERALSKI STOL – Godinu dana nakon što im je u požaru do temelja izgorjela kuća, život obitelji Galetić iz Crnog Kamanja u općini Generalski Stol konačno se vraća u normalu. Konačno su uselili u svoj novi dom, izgrađen na temeljima stare kuće, za što mogu zahvaliti donacijama dobrih ljudi. Posjetili smo ih kako bi doznali kako žive danas i kako su se smjestili u novoj kući.

25. siječnja prošle godine obitelji Galetić iz Crnog Kamanja dogodila se prava noćna mora, jedan od najgorih scenarija koji mogu zadesiti čovjeka. U požaru koji je usred noći zahvatio njihovu kuću, izgubili su sve što su imali. Ostali su ne samo bez krova nad glavom, nego i bez svih osobnih stvari, odjeveni samo u ono što su imali na sebi u trenutku kada su spašeni iz vatrene stihije. Naredne mjesece proveli su u staroj kući koju su im ustupili rođaci, a niti godinu dana kasnije, Galetići su danas u novom domu. U novoj kući proveli su božićne blagdane, što bez pomoći dobrih ljudi koji su im pomogli donacijama ne bi bilo moguće.

Što u novcu, što doniranim radovima, namještaju i ostalim kućnim potrepštinama, u humanitarnoj akciji za Galetiće prikupljeno oko 300 tisuća kuna. Galetići zajedno sa svojom djecom zahvaljuju svima koji su im pomogli u izgradnji i opremanju novog doma, poručuju da se dobro dobrim vraća, te da strahotu i gubitak svega koji su im se dogodili, bez njihove pomoći ne bi uspjeli preživjeti.

Posebno su Galetići zahvalni i zamjeniku načelnika općine Generalski Stol Damiru Škrtiću koji je pokrenuo cijelu humanitarnu akciju.

Za obitelj Galetić najgore je prošlo, ali posla još ima. Za sada su uspjeli urediti i opremiti donji kat kuće, preostaje im opremiti gornji kat, a tada će mali Gabrijel dobiti i svoju vlastitu sobu. Kada se osvrnu na godinu iza njih, slatke su to brige. Dalje će sami, polako, vlastitim snagama, jer sve je lakše, zaključuju, kada je čovjek nakon proživljene strahote, ponovo u svom domu.

galetici1

error: Content is protected !!