KABA

Grabar Kitarović u Karlovcu: 11. siječnja ne bira se osoba, bira se budućnost Hrvatske

KARLOVAC – S buketom ruža u rukama, Kolindu Grabar Kitarović prvi je dočekao župan Ivan Vučić. 11. siječnja ne bira se osoba, bira se budućnost Hrvatske poručila je između ostalog karlovčanima na skupu HDZ-ova predsjednička kandidatkinja. Poticanje gospodarstva, pokretanje pitanja i poduzimanje inicijative bit će ono što će obilježiti njen mandat ukoliko ga osvoji.

– Ja ću to činiti aktivnim mandatom, upozoravat ću na probleme, pozivat ću Vladu na odgovornost, ali ću isto tako okupljati ljude da se daju inicijative i prijedlozi. Bitno je da predsjednica bude lider, kazala je Grabar Kitarović.

Jednako tako napomenula je kako Pantovčak ukoliko postane prva predsjednica Hrvatske, neće biti njeno radno mjesto. Jer Pantovčak, kaže, treba otvoriti građanima kao i Brijune, pa će ga vjerojatno prepustiti osobama s invaliditetom, dok će njena adresa biti Visoka ulica gdje je počela raditi 1993. godine. Taj prostor napominje Grabar Kitarović, Vlada ionako plaća, a sada je prazan.

Je li Hrvatska spremna na ženu predsjednicu, Grabar Kitarović kaže da je, iako je tijekom kampanje doživjela diskriminaciju.

– Ali ja se ne tužim. Osoba sam koja dobro podnosi udarce, vrlo brzo se vratim. Međutim ovo iskustvo iz kampanje poslužit će mi da se borim za stvarno jednakopravnost sviju, zaključila je Grabar Kitarović.

Hoće li građani to prepoznati, vidjet ćemo 11. siječnja kada će dati svoj konačan sud.

kolinda_0601_01