KABA

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Jelića u vezi zemljišta u Grabriku

KARLOVAC - USKOK je odbacio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Damira Jelića, Željka Pakšeca, Hrvoja Medarića, Nataše Rahele Borovček, Tatjane Gojak, Slađane Fumić i Vladimira Severa, čime su otklonjene sumnje u kršenje zakon u sklopu procesa prodaje zemljišta u karlovačkom Grabriku, javlja Domagoj Švegar iz akcije Stop korupciji. Također je ustanovljeno da je zemljište prodano po realnoj cijeni.

– Budući da je USKOK zaključio da Grad nije oštećen ovom kupoprodajom, a u njihov zaključak nemamo razloga sumnjati, nećemo iskoristiti pravo na podnošenje prigovora. Izražavam žaljenje svim osobama obuhvaćenima istragom koje su doživjele bilo kakve neugodnosti, kaže Švegar. Rješenje USKOK-a trebalo bi postati pravomoćno istekom 15-dnevnog roka za žalbu.

Podsjetimo, na zemljištu u Grabriku trebao je biti izgrađen stambeno-poslovni prostor s kinom, ali nije, već je parcela nekoliko puta preprodana. Akcija Stop korupciji je posumnjala da se radi o korupciji te je slučaj prijavila Županijskom državnom odvjetništvu, a kad je ono odbacilo kaznenu prijavu, podnijela ga je USKOK-u.