Jantonovo obilježeno u Zadobarju

ZADOBARJE – Jantonovo je i ove godine svečano obilježeno u Zadoborju. Proslava je počela još jučer kada su prvi put u ovom mjestu blagoslovljeni konji te upaljene svijeće za poginule i nestale i otvorena izložba, a sve je nastavljeno danas svetom misom i nastupima domaćeg i KUD-a Lipovac iz Generalskog Stola.

Kulturno-umjetničko društvo Zadobarje osnovano je 1995. godine, aktivno je započelo s radom 2001. godine. Društvo je nositelj kulturnih i društvenih događanja u Zadobarju, pa tako i tradicionalnog obilježavanja blagdana sv. Antuna.

KUD Zadobarje djeluje u nekoliko sekcija, pjevačke, glazbene, plesne, dramske, dječje sekcije i radionice ručnih radova, a okuplja 30-tak aktivnih članova. Na proslavi Jantonova predstavljene su i nove pjesme domaćeg KUD-a.

Nove pjesme uvijek nastaju, unatoč teškoj financijskoj situaciji s kojom se kao i ostali KUD-ovi suočava i Zadobarje. U kraju u kojem je samo 300-injak stanovnika mladi su problem jer ih je malo, no i oni aktivno sudjeluju u radu KUD-a, kaže voditeljica Ljiljana Sudac.