Ogulinska Svetosavska akademija po prvi puta s humanitarnim karakterom

OGULIN – Ovogodišnja, treća po redu ogulinska Svetosavska akademija, imala je humanitarni karakter. Po prvi put naplaćivale su se ulaznice, a cjelokupan prihod uručen je obitelji Ogrizović za liječenje njihovog jednogodišnjeg sina Davida. Na manifestaciji su sudjelovali pododbori SKD Prosvjete iz Krnjaka, Vrginmosta i Ogulina, a besedu o Svetom Savi održao je protojerej Milan Simić.

Svetosavskoj akademiji prisustvovali su zamjenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević, predsjednik Skupštine Karlovačke županije Željko Bokulić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković sa zamjenicima Mićom Zatezalom i Željkom Stipetićem.

Maleni David Ogrizović, za kojeg je prikupljan novac, rođen je 10. veljače prošle godine s rijetkom genetskom bolešću: rascjepom usnice i nepca, rascjepom šaka i stopala, te ektodermalnom displazijom. David u ožujku ide na operaciju u Njemačku kako bi mu rekonstruirali stopala i prste na nogama, a cijena operacije je 15.000 eura. Svi koji žele, mogu pomoći uplatom na račun IBAN: HR8923400093111256555, SWIFT: PBZGHR2X, na ime Ivana Bedeniković (Davidova krsna kuma), ili kontaktiranjem Davidove mame na broj: +385 91 534 5340.