Dvjestotinjak osnovaca i srednjoškolaca na županijskom Lidranu 2015.

KARLOVAC – Gradsko kazalište danas je domaćin Lidranu 2015., županijskom susretu učenika osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije u literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima te dramskim, scenskim i lutkarskim izvedbama. Na smotri sudjeluje 21 osnovna i osam srednjih škola, odnosno dvjestotinjak učenika i 50 mentora.

Samostalne ili grupne izvedbe, monolozi, isječci iz poznatih književnih djela ili predstava, samo su dio onoga što je danas prikazano u Karlovcu. Naši osnovci i srednjoškolci još su jednom pokazali zašto s državnih natjecanja dolaze s raznim nagradama. Domaćin ovogodišnje smotre bila je osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Duge Rese, koja je u predvorju Zorin doma izložila ranije nagrađene radove iz literarne i novinarske kategorije Lidrana.

Stvaralaštvo naših najmlađih potiče i Karlovačka županija, koja kontinuirano ulaže u ovakve projekte. Iako je Ministarstvo obrazovanja prestalo sufinancirati odlazak učenika od 1. do 4. razreda na državni Lidrano, Karlovačka županija, naglasio je pročelnik Željko Šančić, i dalje će poticati ovu vrstu izvanškolskih aktivnosti.

Kao i uvijek, nakon službenog dijela Lidrana u Gradskom kazalištu, okrugli stol i analiza učeničkih izvedbi bit će održani u osnovnoj školi Braće Seljan. Najbolji učenici odlaze na državno natjecanje, koje će biti održano od 23. do 27. ožujka u Šibeniku.

error: Content is protected !!