Karlovački SDP: Novi termini ukopa su neprihvatljivi

KARLOVAC – Karlovački SDP-ovci oglasili su se vezano uz novi raspored ukopa koje je uvela tvrtka Zelenilo, a ukopi će se obavljati od 11:30 do 15:30.

Razlozi koje je direktor tvrtke Zelenilo Stjepan Turković naveo na sastanku s vijećnikom Nikolom Badovincem, nakon zadnjeg održanog Gradskog vijeća, su za SDP GO Karlovac neprihvatljivi, kažu u ovoj stranci.

Turković je naveo da je u razgovoru sa svećenicima došao do saznanja da je njima prihvatljivije imati ukope s manje ljudi na ispraćaju jer veći broj prisutnih znači i manji mir prilikom obreda. Isto tako je Turković naveo da kod većeg broja prisutnih na ukopu dolazi do situacija kada pojedinci gaze po tuđim grobovima. Nama su ovi razlozi neprihvatljivi. Danas živimo u dobu kada se prijatelji i rodbina nažalost rijeđe viđaju pa su sprovodi jedan od načina „susreta”. Isto tako smatramo da će pojedinac koji nema obzira gaziti po tuđim grobovima bila velika gužva ili ne.

Iz svega ovog zapravo proizlazi pravi razlog uvođenja novog termina ukopa, a to je da ukoliko želite imati sprovod u popodnevnim satima morat ćete puno više platiti rad popodnevne smjena radnika zaduženih za ukop.

Velika većina stanovnika grada Karlovca radi u jutarnjim satima i nije svima jednostavno izaći sa svog radnog mjesta. Umjesto da gradska firma služi kao servis građanima monopolom nameće neprihvatljive norme.

Ovo još jedan udar na džepove građana Karlovca, jer Grad i gradske tvrtke znaju samo uzimati od građana i dodatno im ugrožavati egzistenciju, čak i u trenucima najveće tuge. Umjesto ovih mjera koje dodatno osiromašuju naše sugrađane bolje bi bilo da se gradski čelnici okrenu dobrim potezima hrvatske vlade i krenu u oprost dugova kao i 115 gradova i općina u Hrvatskoj. Poštujmo stanovnike grada Karlovca jer smo svi mi ovdje zbog njih. Karlovac je bitan, a ne politika koja upravlja njime, poručuju iz SDP-a.