Sjajni uspjesi karlovačkih mačevaoca – Lari Fabac čak dvije medalje

ZAGREB – Proteklog vikenda mladi borci Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su na jakom međunarodnom turniru 18. Rapir kup u Zagrebu. Od najmlađih predstavnika karlovačkog kluba najbolji su bili Luka Joha osvojivši treće i Lara Fabac zauzevši drugo mjesto u konkurenciji floret do 12 godina. U istoj kategoriji odlični su bili Dorijan Mavrović i Eric Kovačina, koji su nakon pet pobijeda zaustavljeni tek u četvrtfinalu. Lara Fabac nastupila je i u disciplini mač za djevojčice do 12 godina, gdje je također bila odlična i na kraju osvojila treće mjesto.

Posebno raduju odlične borbe i rezultati karlovačkih kadeta, kojima je ovo posljednje natjecanje pred nadolazeće Europsko prvenstvo, koje će za tjedan dana biti održano u Sloveniji. Tako su članovi raprezentacije Antonio Gojak, Anamarija Banjac i Anton Mravunac ukupno na turniru izborili čak 20 pobijeda, uz samo tri poraza. Najdalje je došla Anamarija Banjac, koja je na kraju zaustavljena tek u finalu te je tako osvojila drugo mjesto u kategoriji floret za kadetkinje.

Kod dječaka najbolji je bio Antonio Gojak, koji je na kraju osvojio odlično treće mjesto, a Anton Mravunac na kraju je natjecanje završio na petom mjestu. Također treba napomenuti da je svo troje karlovačkih kadeta izgubilo borbe od godinu ili dvije starijih boraca, pošto su tek ulazno godište u kadete.

Inače na turniru su uz najbolje Hrvatske, nastupali i najbolji borci iz Mađarske, Italije, Bugarske, Srbije, Slovenije i Austrije. Sljedeće natjecanje za karlovačke borce je Europsko prvenstvo za kadete i juniore u Mariboru.