Policiji dobrovoljno predali tri puške i 160 komada streljiva

OGULIN – Dvoje savjesnih građana jučer su na području Policijske postaje Ogulin policijskim službenicima dragovoljno predali ukupno 160 komada raznog streljiva, tri puške i 12 spremnika za streljivo. Oružje i streljivo pohranjeno je u skladište do uništenja. Iz policije im zahvaljuju što su se odazvali akciji „Manje oružja, manje tragedija” i time pridonijeli povećanju opće razine sigurnosti građana.

Također, ponovno podsjećaju građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje.

Podsjećaju da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.