KABA

Orlić i Petanjek najbolji sportaši Karlovačke županije

DUGA RESA  – Maja Orlić i Borna Petanjek najbolji su sportaši Karlovačke županije. Ogulinka Orlić je svjetska juniorska prvakinja u streličarstvu, dok je dugoreški strijelac Petanjek, uz brojne uspjehe, bio i sudionik Olimpijskih igara mladih. Uz njih, Savez sportova Karlovačke županije je najboljima proglasio i Stolnoteniski klub Aquaestil iz Duge Rese i Hrvatski rukometni klub Karlovac.

Svečana dodjela priznanja najboljima u sportu održana je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi. Uz najuspješnije trenere i sportske djelatnike, Savez sportava je nagradio najuspješnije sportaše s invaliditetom, mlade sportaše s ostvarenim vrhunskim rezultatima, kao i mlade nadarene sportaše. Usprkos nedostatku dvorana, opreme i financijskih sredstava naši sportaši i dalje postižu vrhunske rezultate.

Posebna nagrada Upravnog odbora Saveza sportova za dugogodišnji doprinos razvoju sporta osoba s invaliditetom na području Karlovačke županije dodijeljena je Vlatku Golcu iz Sportskog društva slijepih Četiri rijeke iz Karlovca. Priznanja za dugogodišnji rad u sportu uručena su Mati Aršuliću iz Šahovskog kluba Duga Resa i Stjepanu Mihaliću iz Nogometnog kluba Vrlovka Kamanje.

Uz brojne nagrade sinoć dodijeljene brojnim sportašima, jubilarne nagrade i priznanja za dugogodišnji rad dobili su Hrvatsko planinarsko društvo Vinica Duga Resa za 90 godina rada, Klub sportskih ribolovaca Mrežnica Duga Resa za 80 godina i Nogometni klub Oštarije za 25 godina rada.