KABA

Projekt Babina Gora na listi strateških projekata za RH

KARLOVAC – Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije na Babinoj Gori uvršten je na Listu strateških projekata za Republiku Hrvatsku. Odluka je donesena na sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata Republike Hrvatske koju je predvodio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Na sjednici održanoj jučer u Zagrebu donesena je Odluka o osnivanju Operativne skupine za pripremu i provedbu prijedloga strateškog projekta “Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije Babina Gora” i imenovanje voditelja Operativne skupine. Zaključak i Odluke Povjerenstva uputit će se Vladi Republike Hrvatske na konačno usvajanje.

Nakon odluke o imenovanju Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije strateškim projektom, rad na projektu ide dalje, najavljue župan Ivan Vučić.

Imenovanjem projekta strateškim za Republiku Hrvatsku trebao bi biti olakšan put njegova financiranja, te se projekt može aplicirati na natječaje iz Strukturnih fondova Europske unije, te Fonda za zaštitu okoliša.