Zoran Vilović izabran za predsjednika Hrvatske konzervativne stranke Karlovačke županije

KARLOVAC – Da konzervativci u Hrvatskoj sve više uzimaju zamah, dokaz je i današnje osnivanje županijske organizacije Hrvatske konzervativne stranke. Podsjetimo, konzervativci su oformljeni krajem prošle godine, nakon što su Ruža Tomašić i njoj bliski suradnici otišli iz HSP dr. Ante Starčević, a predsjednik stranke postao je bivši šef karlovačkog Gradskog vijeća Mihovil Stanišić.

Za novog predsjednika Hrvatske konzervativne stranke Karlovačke županije večeras je izabran Zoran Vilović, koji inače obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Duge Rese. Vilović je danas nakon izbora kazao kako stranku uskoro očekuju novi unutarstranački izbori te da će upravo oni biti prilika mladim ljudima. Za dopredsjednike Hrvatske konzervativne stranke Karlovačke županije izabrani su Marinko Marinović te Anđelina Božićević dok je za tajnika izabran Jasmin Sarvan. Svi oni fokus svog djelovanja uložiti će u bolje sutra, posebice bolje sutra mladih stoga i ne čudi što su danas upravo mladi u velikom broju prisustvovali osnivanju županijske organizacije HKS. Njih je pozdravio i predsjednik stranke Mihovil Stanišić koji je tom prilikom još jednom ponovio kako za predsjednicu HKS predlaže europarlamentarku Ružu Tomašić koja je donedavno bila predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

Ruža Tomašić nada se pak da će uz nju biti još kandidata za tu dužnost, posebice mladih ljudi s kvalitetnim programima. Prema sve sudeći što se toga tiče puno toga će biti jasnije nakon unutarstranačkih izbora koji će biti 21. ožujka u Zagrebu. Uglavnom velike se nade polažu u mlade ljude, ponovio je to još jednom čelni čovjek konzervativaca Mihovil Stanišić koji sebe vidi u vrhu stranke, ali ne na čelnoj poziciji.

Komentirajući nadolazeće parlamentarne izbore Stanišić je kazao kako konzervativci  smatraju da je dosta ideoloških podjela te da se u budućnost treba gledati kroz prizmu gospodarskih promjena, upravo stoga je moguće da će u jednom gradu koalirati s jednima u drugome s drugima. Sve to navodi predsjednik HKS dolazi iz ozbiljne procjene stoga neće biti čudno ukoliko podrže konkretni program bez obzira iz kojih stranačkih klupa on dolazio.