Novi val gradonačelniku: Ne miješajte se u politiku i poslovanje radija

KARLOVAC – Na informacije koje su se pojavile u medijima o tome kako će u Radio Karlovcu i Karlovačkom tjedniku biti novih otkaza, oglasio se i karlovački Novi val koji poziva gradsku vlast da odbaci destruktivan pristup problemu informiranja građana koji se vidi u njihovom odnosu prema Karlovačkom tjedniku i Hrvatskom radio Karlovcu.

Rezanje zaposlenih nije pomoć tim gradskim tvrtkama niti građanima Karlovca koji ne idu svi na društvene mreže i puno je onih kojima trebaju gradski, a ne privatizirani Tjednik i Radio. Novi val smatra da je riječ je o medijima koji su uvijek korektno i pristojno izvještavali te bi gradska vlast to trebala cijeniti, a ne omalovažavati. Također misle da su za neke slabe strane gradskih medija upravo krivi oni koji ih sada žele dokrajčiti.

– Uz ovako pogrešne namjere gradskih vlasti izvjesno je, na žalost, da ćemo postati jedini od desetak velikih gradova u državi koji neće imati svoj gradski medij. A kupac strpljivo čeka… Medijsko carstvo koje je izgradio kvari još jedino činjenica da Radio Karlovac ima puno bolju i kvalitetniju frekvenciju! Gradonačelnikova najava o otpuštanju još troje djelatnika i izjava kako se moraju rezati troškovi i zaposlenici kako bi mediji poslovali pozitivno i kako je desetak ljudi dovoljno za takvo poslovanje nije točna. Dobrih izgovora je uvijek premalo, a gradonačelnikov izgovor nije ništa nego postupno ostvarenje crnog scenarija koji je lani pod pritiskom javnosti ipak morao odgoditi, stoji u priopćenju.

Da bi Radio Karlovac kao objedinjeni medij počeo poslovati pozitivno potrebno je radijski program osuvremeniti, komercijalizirati, učiniti ga zanimljivim i slušateljima i sponzorima, a Karlovački tjednik pretvoriti u pravi tjednik s kolumnama, gradskim kronikama bez dnevnih vijesti koje četvrtkom kad Tjednik izađe izgledaju smiješne te uspostaviti jedinstveni, pregledan, brz i objektivan internetski news portal, smatraju u Novom alu.

– Za sve to treba i novca i vremena i ljudi. Upravo onoga što gradonačelnik grubo oduzima i nije daleko dan kada će reći: Eto, pokušali smo, ali nije išlo. Zato ga Novi val poziva: Probajte stručnije i iskrenije pomoći, ne miješajte se u politiku i poslovanje radija i ići će, zaključuju u ovoj stranci.