Radi se na smanjivanju listi čekanja, raniji termin do sada iskoristilo 250 pacijenata

KARLOVAC – U sklopu akcije “Program plus”, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja kao bi se smanjile liste čekanja, u Općoj bolnici Karlovac do sada je pregledano oko 250 pacijenata. Zanimljivo je da, iako se stalno mogu čuti žalbe o dugim listama čekanja, ima i onih koji odbijaju poslijepodnevne termine za raniju pretragu.

– Otkako je prije dva tjedna započeo “Program plus”, u sklopu kojeg se može obaviti desetak pregleda i pretraga na koje se inače najduže čeka, u karlovačkoj Općoj bolnici srijedom i subotom pregledi i pretrage obavljaju se i u poslijepodnevnim satima. Do sada je akcijom obuhvaćeno oko 250 pacijenata koji su dobili raniji termin za potrebni dijagnostički ili terapijski postupak. Najveća gužva bila je prvi dan, kada smo obradili 90 pacijanata, a u sljedećim terminima već ih je bilo dvostruko manje, pogotovo subotom. S pacijenatima koji se nalaze na listama čekanja ponekad je teško stupiti u kontakt, često puta nemamo u evidenciji njihove točne brojeve telefona, a ima i onih kojima ne odgovaraju raniji termini koje im bolnica predloži – kaže dr. Suad Crnica, sanacijski upravitelj OB Karlovac.

Ipak, “Program plus”, odnosno poslijepodnevni termini srijedom i subotom za najduže čekane pretrage i preglede, nastavljaju se do daljnjega, dok se liste čekanja ne svedu u prihvatljive okvire.