U Centru za mlade Grabrik uskoro radionica fotografije te snimanja i video montaže

KARLOVAC – U sklopu projekta „Klubovi mladih – Centar za mlade Grabrik”, udruga Carpe Diem organizira besplatne radionice fotografije, snimanja i montiranja.

Cilj radionice fotografije je osnažiti mlade fotografe u njihovoj želji za bavljenjem fotografijom te ih educirati o teoriji, ali i naučiti praktičnu primjenu, poručuju iz Udruge. Polaznici će savladati osnovne tehnike fotografiranja, služenja fotoaparatom te osnovne obrade fotografije. Razina znanja za svako područje kreirat će se ovisno o predznanju cijele grupe, a za naprednije radit će se i individualno.Nastava će se provoditi u malim grupama (do 15 polaznika po grupi) dva puta tjedno, vikendima u trajanju od dva sata. Polaznici bi na predavanja trebali ponijeti fotoaparat.

Predavanja će držati Filip Trezner, mladi karlovački fotograf i organizator raznih projekata povezanih s umjetnošću, od kojih posebno treba izdvojiti Foto dane mladih.

Radionica snimanja i montaže također će se održavati dva puta tjedno, u trajanju od 105 minuta. Kroz teoretski i praktični pristup sudionici će upoznati i razviti vještine snimanja i montaže, ali i snimateljsku opremu i program za montažu videa (Adobe Premiere Pro CS6). Polaznici će po uspješnom završetku radionice biti u stanju izraditi vlastite video materijale koje će moći iskoristiti u privatne i poslovne svrhe. Svaki sudionik trebao bi na nastavu donijeti vlastiti laptop.

Kroz cijeli proces vodit će ih Marko Mikšić, zaljubljenik u film i fotografiju, koji se posljednjih sedam godina aktivno bavi snimanjem.

Projekt „Klubovi mladih-Centar za mlade Grabrik” je financiran kroz natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih. Sva predavanja se održavaju u prostorijama Centra za mlade u Grabriku na adresi Maksimilijana Vrhovca 13.