Karlovačka županija prva u Hrvatskoj ima Strategiju razvoja lovnog i ribolovnog turizma

KARLOVAC – Karlovačka županija prva je u Hrvatskoj koja ima izrađenu i usvojenu Strategiju razvoja lovnog i ribolovnog turizma. No, njenom usvajanju na sjednici Županijske skupštine prethodila je dugotrajna i žustra rasprava. Dok su pojedini vijećnici tvrdili da je Strategija manjkava i nerealna, drugi su tvrdili da je neophodna i više nego dobra.

U izradi Strategije sudjelovalo je 35 osoba, stručnjaka u svojim područjima. Vrijedna je 150 tisuća kuna, a usklađena je s pet nacionalnih dokumenata, predstavio je strategiju direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Viktor Šegrt.

Već uoči sjednice Županijske skupštine bilo je jasno da će Startegija izazvati prijepore, jer su laburisti dan uoči sjednice poslali priopćenje u kojem navode da Strategija ne barata niti s jednim konkretnim podatkom, a isto su ponovili i na sjednici uz niz primjedbi i prigovora na sadržaj i traženje da se točka makne s dnevnog reda.

Laburist Marijan Grubešić je i nakon poduže rasprave ostao pri svojem mišljenju – ako smo već prvi u Hrvatskoj koji donosimo Strategiju, pobrinimo se da bude dobra i bez nedostataka, odnosno da može biti ogledni primjerak ostalima. Rasprava se nastavila, a na kraju je Strategija ipak usvojena sa šest glasova protiv i dva suzdržana.