Lica žene u Zorin domu!

KARLOVAC Gotovo dvije godine stvarala se izložba “Lica žene” koja je sinoć prestavljena u Zorin domu. Inspirirana je ženama koje svojim životom i odnosom prema okolini pružaju pozitivan primjer drugima. Svaka je od njih prošla svoju borbu iz koje je izišla snažnija i s više empatije prema okolini. Niti jedna nije pristala na ulogu žrtve. Bez obzira koliko puta bačene na pod, ustaju i nastavljaju naprijed, izjavio je Denis Stošić, autor izložbe.

Fotografije prikazuju razne faze života žene, zato je i naziv izložbe “Lica žene”. Od mladih, čiji su životi ispunjeni šarenilom boja i dinamikom, do zrelih žena koje sigurno kroče svojim putem prikazanima manjom paletom boja. Između ove dvije krajnosti fotografije su transformacije žene. U želji da se svidi okolini, žena se prilagođava standardima koje promoviraju trendovi.

Monokromatska serija od 40 fotografija prikazuje ženu u trenutku ili nakon savladavanja života o čemu govore njihove ekspresije.

Lica žene možda će s vremenom dobiti i nastavak jer postoji još puno žena vrijednih divljenja koje samo čekaju pravi trenutak Stošićevog objektiva.