Zajednički projekt Viktora Vidovića i Nikole Vukmanića – “nevidljivi” koncert

ZAGREB – Ugledni klasični gitarist i skladatelj Karlovčanin Viktor Vidović održao je 9. ožujka u Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu koncert u sklopu konceptualnog projekta „NOVI”. Koncert je bio namijenjen prvenstveno članovima Udruge slijepih Zagreba, a potom i onima koji su se zatekli na akademiji. Koncert nije oglašavan, nego je bio “nevidljiv”.

Konceptualni projekt Vidović potpisuje sa slikarom i konceptualnim umjetnikom Nikolom Vukmanićem iz Duge Rese. Namjera, steći iskustva sa slijepima, koji „gledaju dušom”, je ostvarena, a projekt uspješno proveden, jer su umjetnici stekli nova i nesvakidašnja iskustva koja su ih nadahnula za daljnje aktivnosti, dok su se članovi Udruge slijepih zahvalili na umjetničkom poduhvatu i otvorenosti.

“Zanimala nas je kao umjetnike apstraktna percepcija pojedinca. Stoga smo morali komunicirati sa skupinom za koje vjerujemo da je najotvorenija duhom”, poručuju Vukmanić i Vidović. Vidovićev koncert bio je prvi koncert u novoj zgradi Muzičke akademije umjetnika koji ne pohađa studije na toj instituciji niti predaje na njoj, odnosno slijepi Zagrepčani su bili i prva publika u novoj zgradi.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/viktor_koncert/*{/rokbox}