O bespovratnim sredstvima za energetsku obnovu danas u Gradskoj vijećnici

KARLOVAC – Karlovčani danas u 17,30 na tribinu u Gradskoj vijećnici imaju priliku saznati kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu. Osim energetske obnove kuća i zgrada, za građane će biti dostupna sredstva za brojne druge programe, poput sufinanciranja nabave energetski učinkovitijih vozila i kućanskih uređaja.

Ove godine je za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti namijenjeno 600 milijuna kuna, a sredstva osim građana mogu dobiti tvrtke, obrtnici, ali i jedinice lokalne samouprave. Radi se o bespovratnim sredstvima i to od 40 do 80 posto.

Natječaj za višestambene zgrade je otvoren do kraja ovog tjedna, a na njega se projavljuju upravitelji takvih zgrada, što se tiče obiteljskih kuća javni poziv će biti objavljen tako da se oni javljaju drektno u Fond, a ne više preko jedinica lokalne samouprave, pojasnio je direktor Sven Müller. Novac je spreman za deset tisuća obiteljskih kuća.

Ovo je prva godina da natječaj ide direktno preko Fonda, a ne više preko jedinica lokalne samouprave, jer su se mnogi od njih propustili javiti na natječaje, stoga se u Fondu nadaju da će ove godine biti više prijava i interesa građana.