Završeni radovi na Starom gradu – što će biti s prostorom još se ne zna

KARLOVAC – Unutrašnjost Starog grada Dubovca dobila je novi izgled i to zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i grada Karlovca. Još uvijek nije određeno što će se događati s novouređenim prostorom, no radovi su svakako preduvjet za turistički razvoj i dalje uređenje Starog grada u koji je u proteklih desetak godina utrošeno oko milijun eura.

Ogromne količine smeća, šute i devastiranog materijala izašle su proteklih mjeseci iz prostora Starog grada. Radilo se na sanaciji podloga, uređenju zidova, elektro instalacijama, uređen je novi sanitarni čvor, zamijenjene instalacije vodovoda i kanalizacije, ukratko unutarnji prostor Dubovca zasjao je u novom sjaju.

Radovi na uređenju unutrašnjosti Starog grada Dubovca vrijedni su nešto više od 600 tisuća kuna, sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna osigurana su zahvaljujući natječaju ministarstva turizma dok je s ostatkom sredstava participirao grad Karlovac. Još uvijek nije određeno što će biti u obnovljenom prostoru, hoće li grad ići u javno – privatno partnerstvo ili će prostore koristiti udruge, no u svakom slučaju ovi radovi doprinose boljoj turističkoj promociji i preduvjet su za daljnje uređenje Starog grada.

Ovdje je definitivno neizbrušen biser koji će zasjati korak dalje, dodao je gradonačelnik Damir Jelić istaknuvši da se budi Nacionalno svetište sv. Josipa, groblje Dubovac uvršteno je na listu Udruge znamenitih groblja Europe, kreće novi projekt na Vili Anzić, a na taj način zapadni dio grada na kilometru dobiva nekoliko fantastičnih lokacija.

Postoje brojni primjeri u Europi gdje se u straim gradovima nalaze mladi ljudi, odnosno sjedišta Udruga, stoga treba razmisliti o takvom načinu korištenja jer upravo oni mogu oživjeti prostor starog grada, kazala je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

error: Content is protected !!