KABA

Lokalni volonterski centar VolonterKA postao je pridruženi član Hrvatske mreže volonterskih centara

KARLOVAC – Lokalni volonterski centar VolonterKA postao je pridruženi član Hrvatske mreže volonterskih centara. Odlučeno je tako na sastanku Upravnog odbora održanom u veljači.

Podsjetimo, VolonterKA je projekt udruge Carpe Diem i osnovan je u kolovozu 2013. godine i djeluje na području Karlovačke županije. Mjesto je to gdje zainteresirani pojedinci ili organizatori volontiranja mogu dobiti potrebne informacije o volontiranju i volonterstvu uopće. Kroz projekt se bave edukacijom i informiranjem volontera i organizatora volontiranja te rade na promociji vrednovanja volonterskog rada kroz Festival volonterizma i izbor NAJvolontera grada Karlovca. Uz to rade na promociji i primjeni Zakona o volonterstvu, informiranju građana o mogućnostima volontiranja u Karlovcu i Europi preko Europske volonterske službe.

– Zadovoljavanjem uvjeta HMVC, prvenstveno ispunjavanjem standarda kvalitete za volonterske centre u Republici Hrvatskoj, udruga Carpe Diem počinje svoju suradnju s HMVC kroz daljnje poticanje i razvoj volonterstva u svojoj lokalnoj zajednici, stoji u priopćenju karlovačke udruge.