”Veliki i mali” najbolja predstava, a Srećko Šestan dobitnik nagrade za doprinos lutkarstvu

KARLOVAC – Dva velika priznanja stigla su u karlovačko kazalište Zorin dom. Predstava ”Veliki i mali” proglašena je najboljom predstavom na 17. Susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade. Na susretima održanim u Bjelovaru prikazano je 11 najboljih predstava dramskih studija iz čitave Hrvatske, a predstava Dramskog studija Zorin doma u režiji Sanje Hrnjak dobila je nagradu najbolje.

Drugo priznanje otišlo je u ruke ravnatelja Srećka Šestana i to ono za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva od strane organizacijskog odbora Vukovarskog lutkarskog proljeća, a na temelju prijedloga UNIMA-e. Na toj manifestaciji koja će 22. ožujka biti održana u Gradskom muzeju u Vukovaru, osim priznanja, ravnatelj Šestan će primiti i skulpturu “Šokac”. Skulptura je rad akademskog slikara i kipara, akademika Zlatka Boureka.

Inače među dosadašnjim dobitnicima nagrada i priznanja za životno djelo za doprinos u umjetnosti hrvatskog lutkarstva su i Zlatko Bourek, Luko Paljetak, Berislav Brajković, Zvonko Festini i drugi.