“Zločin bez kazne” nova knjiga novinarke Željke Pulez

KARLOVAC – “Zločin bez kazne” naslov je nove knjige novinarke i ratne izvjestiteljice Željke Pulez. Njena četvrta publikacija govori o zbivanjima na širem karlovačkom području za vrijeme Domovinskog rata, a posvećena je obilježavanju 20. obljetnice vojno – redarstvene operacije “Oluja”. Upravo je ta nova knjiga sinoć u prepunom restoranu Panorama predstavljena široj javnosti, poznanicima, prijateljima i suradnicima autorice. Organizator promocoje knjige je Povijesna postrojba Karlovački počasni vod – ZNG ’91.

zp3

Kroz knjigu koja ima 143 stranice i 15 poglavlja, te je opremljena fotografijom, autorica analizira ratne zločine u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine.

Tijekom sinoćnje promocije o knjizi su govorili recenzent Rudolf Brlečić, ratni zapovjednik 110. brigade Josip Tomačić, pater Juraj Domšić, prior župe Majke Božje Snježne. Prije samog predstavljanja nozočni su posjetitelji mogi pogledati dokumentarni film “Karlovačka županija u Domovinskom ratu” te izložbu slika Željka Božića kao i izložbu ratnih fotografija i eksponata.

pz1

Govoreći o najnovijoj knjizi autorica se zahvalila svima koji su joj pomogli posebice Željku Božiću, Zvonimiru Gerberu i brigadiru Dubravku Halovaniću, djelatnicima Tiskare Pečarić & Radočaj. Zahvalila se i karlovačkom gradonačelniku Damiru Jeliću, županu karlovačkom Ivanu Vučiću, poduzetniku Marku Vukoviću, zamjenici Županijskog državnog odvjetnika Ljubici Fiškuš Šumonja te pripadnicima Karlovačkog počasnog voda ZNG-a ’91. Posebnu zahvalu uputila je svom kolegi i prijatelju koji više nije među nama Mladenu Muiću. On je trebao napisati predgovor za ovu knjigu kao što je pisao za sve knjige ove autorice no prerani odlazak nažalost ga je spriječio u tome.