Stigla punilica za vreće s pijeskom – za sat vremena napuni se 2.500 vreća

KARLOVAC – Stožer zaštite i spašavanja nabavio je punilicu za vreće s pijeskom vrijednu 130 tisuća kuna. U samo sat vremena pet do šest ljudi pomoću punilice može napuniti 2.500 vreća. Od jednom se mogu puniti četiri vreće, a onda jedna po jedna idu na šivanje što je brže od klasičnog vezanja i vreća je spremna za postavljanje. Inače nabava je išla preko karlovačke Čistoće čiji je direktor Damir Jakšić napomenuo kako će njima poslužiti i za punjenje vreća sa solju ili humusom.

– Ovo je samo jedan od koraka kojima se poboljšava učinkovitost sustava obrane, a kako bi punjenje vreća i izgradnja zečjih nasipa na predviđenim lokacijama bila što bolja, valja poraditi i na osposobljavanju sudionika zaštite i spašavanja, kazao je prilikom prezentacije zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.

Ovakvu punilicu inače koriste NATO snage, a u Hrvatskoj je prva takva.

– Dok čekamo izgradnju cjelovitog sustava obrane od poplava za grad Karlovac, ovakvim mjerama nastavit ćemo se boriti za svaku kuću u gradu Karlovcu jer ovdje se vidi i jedan novi sustav, a ujedno i mogućnosti nadogradnje ovog sustava, istaknup je gradonačelnik Damir Jelić.

Iz stožera poručuju kako je ovo tek prva u nizu opreme nabavljene za potrebe visokih vodostaja, a uskoro će stići i nova. Kako neslužbeno doznajemo ovih dana trebala bi stići i dva nova čamca.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/punilica_vreca/*{/rokbox}