Obilježavanje 24. godišnjice ”Krvavog Uskrsa” – 9 sudionika maratona od Karlovca do Plitvica

KARLOVAC – S ciljem dostojnog obilježavanja i trajnog sjećanja na žrtve, stradanja, ranjene, poginule, ali i na pobjede i uspjehe u Domovinskom ratu, devetorica maratonaca krenuli su na šesti ultra maraton u znak sjećanja na ”Krvavi Uskrs” 31. ožujka 1991. godine kada je u akciji ”Plitvice 1991” život izgubio prvi hrvatski branitelj redarstvenik Josip Jović.

Bila je to prva akcija u kojoj je sudjelovala netom ustrojena Specijalna jedinica policije PU karlovačke stoga je i ovaj maraton zatvorenog tipa, odnosno trče ga članovi udruge SP ”Grom”, hrvatski branitelji i policijski službenici MUP-a.

Maraton dug 87 kilometara devetorica sudionika krenuli su trčati u 22 sata s karlovačkog Korza. Putrem su stali upaliti svijeće kod spomenika poginulim braniteljima ispred zgrade Suda, kod spomen ploča kod HKVRH, na Turnju te Donjem Budačkom, a stat će još i u Slunju, Rakovici, Selištu Drežničkom te na cilju na Plitvicama, odnosno kod spomen obilježja Josipu Joviću.

Na Plitvicama u 13 sati počinje svečano obilježavanje 24. obljetnice ”Krvavog Uskrsa”, a svoj dolazak najavili su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gromovi_maraton_2015/*{/rokbox}