Iz Gradskog proračuna 30 tisuća kuna za veseliji Uskrs korisnicima socijalnog programa

KARLOVAC – Za korisnike socijalnog programa iz gradskog proračuna je za Uskrsne blagdane izdvojeno 30 tisuća kuna. Tako će 120 obitelji i samaca veselije proslaviti najveći kršćanski blagdan. Tim povodom jednu obitelj posjetila je danas i zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković.

Obitelj Rebrović samo je jedna od mnogih karlovačkih obitelji koja svaki mjesec spaja kraj s krajem, pokušavajući osigurati topao dom za svoje troje djece. Korisnici su socijalnog programa već pet godina, no, jedina im je želja da otac obitelji Franjo, pronađe posao. Povodom nadolazećih blagdana posjetila ih je gradonačelnikova zamjenica, koja im je uručila bon od 350 kuna i poklon košaricu s potrepštinama za Uskrs.

Aleksandra Rebrović zbog bolesti ne može raditi, no nada se da će njihova agonija pronalaska posla za supruga uskoro prestati. Ni sama ne zna kako preživljavaju s minimalnim što dobiju svaki mjesec. Njezin suprug Franjo hrvatski je branitelj koji ne bira što bi mogao raditi. Sam kaže da je dijete sa sela sa znanjem raznih poslova, te se nada da će uskoro pronaći posao kako bi prehranio svojih troje školaraca.

Usprkos nedaćama i teškom životu ovi supružnici uspjeli su zadržati optimizam i vjeru u bolje sutra zahvaljujući troje prekrasne djece, jer znaju da je budućnost upravo u njihovim rukama.